Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om.
Tillsätt socker, kardemumma, salt, mjöl och det rumsvarma smöret.
Arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
Förbered vaniljkrämen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. Dra av från värmen och låt vila 10-15 minuter.
Vispa äggulor, strösocker och maizena luftigt. Vänd sedan ner det i vaniljmjölken.
Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter.
Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången och blanda i smöret. Häll krämen i en kall skål och låt svalna.
Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål.
Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna något.
Pensla dem sedan med smält smör och vänd runt i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljkrämen.