Smula jästen i bunken till en matberedare, häll över mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen på låg hastighet med degkrok, öka hastigheten till medelhastighet och arbeta degen i minst 10-15 minuter. Degen är klar när fina glutentrådar bildats och degen är glansig och elastisk.
Låt degen vila på ett mjölat bakbord i 15 minuter innan du kavlar ut en rektangel ca 25x35 cm.
Lägg över degen på plåten och låt jäsa i 1,5-2h.
Vaniljkräm
Värm upp mjölken tillsammans med vaniljstången tills det precis når kokpunkt, blanda resterande ingredienser i en separat skål och vispa fluffigt.
Häll den varma mjölken över äggvispet i en tunn stråle under konstant vispning, häll sedan tillbaka allt i kastrullen och värm tills krämen tjocknat, rör om hela tiden för att undvika klumpar.
Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner smöret tills du har en blank och fin kräm, låt svalna och häll över i en spritspåse.
Solbullerutor
När degen är färdigjäst markerar du ut rutor med en skrapa, gör sedan ”gropar” med hjälp av exempelvis skaftet på en träslev eller liknande. Pensla med ägg.
Spritsa lite vaniljkräm i varje hål.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter på 200 grader varmluft.
Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna, pensla sedan med smör och strö över socker och kanel.