Sommardröm

Foto: TV4
Sommardröm
8 ingredienser
Vit chokladpannacotta varvat med jordgubbskräm och choklad. Fräsch dessert för att neutralisera smaklökarna.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Pannacotta
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 35 g strösocker
- 2 gelatinblad, blötlagda
- 120 g vit bakchoklad, hackad
Jordgubbscrème
- 500 g jordgubbar
- 2-3 msk strösocker
- mjölkchoklad, till garnering
Gör så här
Pannacotta
- Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning.
- Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen.
- Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
- Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
Jordgubbscrème
- Mosa jordgubbar och blanda i socker spara några hela till garneringen.
- Smält mjölkchokladen och dra ut på bakplåtspapper i önskad form. Låt stelna.
- Lägg jordgubbscrèmen och chokladen på pannacottan.