Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen till en krämig och jämn smet.
Deg
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
Ha sedan ner strösocker, ägg, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, smör och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg.
Tillsätt saltet och resten av mjölet, lite i taget under konstant knådning i minst 10 minuter eller tills du får en jämn och smidig deg som släpper från degbunkens kanter.
Låt degen vila, inplastad i rumstemperatur i ca 10 minuter så att spänningen släpper innan du kavlar ut den.
Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
Bred ut fyllningen över hela rektangeln och vik den sedan på mitten längs med långsidan. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln. Ta två remsor per bulle och snurra till en kringelformad bulle.
Fördela bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i rumstemperatur i 2-3 timmar. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter eller tills de fått fin färg.
Smält smöret till toppingen i en kastrull. Häll sockret i en djup tallrik. Låt bullarna svalna innan du penslar dem med smält smör och doppar dem i sockret.