2 apelsiner, skalet (eller skal från 1 citron och 1 lime)
100 g korinter
150 g choklad, hackad
100 g frysta hallon (eller blåbär)
Limefrosting
100 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
1 citron, saft och skal
1 limefrukt, skal
hallonsaft
Gör så här
Sockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 minuter med elvisp.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke med hjälp av exempelvis en ballongvisp.
Vända ner lite smör, lite mjölkblandning och lite mjölblandning i taget i äggvispet. Vänd försiktigt runt så att allt blandas. Tillsätt eventuell smaksättning.
Smöra och sockra en form.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Prova gärna med en sticka, den ska vara torr när du stuckit den i kakan. Öppna inte ugnen innan två tredjedelar av tiden har gått, annars riskerar du att kakan sjunker ihop.
Limefrosting
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp i ca 5 minuter.
Rör ner färskost, citronsaft, citronskal och limeskal för hand.
Tillsätt hallonsaft till önskad färg, den skall ej sätta smak, bara ge färg till frostingen.
Häll i en spritspåse (eller klipp ett snett jack i en plastpåse) och spritsa ut över kakan.
Toppa antingen med färska ätbara blomblad, strössel eller lite limezest.