Sockerkaka med citronfrosting
Sockerkaka med citronfrosting
11 ingredienser
En otroligt god och svårslagen citronsockerkaka för dig som gillar sött och syrligt tillsammans. Citron ger smak i såväl i kaka som fyllning och topping.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 250 g smör
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 citron, finrivet skal
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl mjölk
Fyllning
- 0,5 dl citronsaft
- 2 dl florsocker
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 2-3 tsk citronsaft
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på minst 2 liter.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker luftigt tillsammans med skalet av en citron.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Blanda ner smör, vetemjölsblandningen och mjölken i äggvispet till en slät smet.
- Fyll formen och grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut ren.
- Låt kakan stå 5 minuter. Stick små hål runt hela botten av kakan.
- Blanda citronjuice och florsocker till en löst rinnande fyllning.
- Häll glasyren i hålen och låt kakan stå 5 minuter så att det hinner sjunka in ordentligt.
- Stjälp upp kakan på ett fat och låt svalna helt.
- Blanda samman glasyren och toppa kakan och strö på lite rivet citronskal.