Snoppbakelser

POPULÄRT
Snoppbakelser
Foto: TV4

Snoppbakelser

Av: Veronica Carlsson

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Snoppbakelse som bakats till förmån för prostatacancerforskningen. Marsipanbakelse med passionsfruktsmousse och vaniljkräm.

Tänk på att alla ingredienser till tårtbotten ska vara rumstempererade.

Ingredienser

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev 1 tsk bakpulver

vaniljkräm

  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk strösocker
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 2 äggulor
  • 4 krm vaniljpulver

Passionsfruktsmousse

  • 2 dl grädde
  • 3 passionsfrukter
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 gelatinblad

Gör så här

Botten

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda och sikta resterande torra ingredienser. Blanda i dessa försiktigt i den porösa äggblandningen.
  3. Baka av i en 24 cm form eller liknande, 175 grader ca 30 minuter.

Vaniljkräm

  1. Tillsätt allt utom vaniljpulver i en kastrull. Vispa till en jämn smet.
  2. Värm på svag värme och vispa hela tiden. Det får ej koka.
  3. När smeten tjocknat så tar du kastrullen direkt från spisen. Rör i vaniljpulver. Låt svalna.

Mousse

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
  2. Värm passionsfrukter tillsammans med sockret. Låt koka någon minut, tillsätt sedan dom urkramade gelatinbladen.
  3. Vispa grädden lätt och blanda i den avsvalnade passionskrämen. Låt stå i kyl minst en timme.

Montering

  1. Skär upp tårtbotten i önskad storlek dela den sedan i två eller tre beroende på hur tjock den blev.
  2. Fyll första lagret med vaniljkräm och andra lagret med mousse.
  3. Kavla marsipan i lagom tjocklek och täck bakelsen. Forma kanterna. Skär av i framändan så det återstår ca 4-5 cm. Gör ett veck i mitten. Vik sedan upp kanten. Skär bort överflödig marsipan. Och ta bort, får du överflödiga flikar kan du vika bort dem. Klart, bara att dekorera med blått band.