Snoppbakelser

18 röster

Snoppbakelse som bakats till förmån för prostatacancerforskningen. Marsipanbakelse med passionsfruktsmousse och vaniljkräm.

Tänk på att alla ingredienser till tårtbotten ska vara rumstempererade.

Visa mer

Du behöver

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev 1 tsk bakpulver

Vaniljkräm

  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk socker
  • 1,5 msk maizena
  • 2 äggulor
  • 4 krm vaniljpulver

Passionsfruktsmousse

  • 2 dl grädde
  • 3 passionsfrukter
  • 0,5 dl socker
  • 2,5 gelatinblad

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda och sikta resterande torra ingredienser. Blanda i dessa försiktigt i den porösa äggblandningen.
  3. Baka av i en 24 cm form eller liknande, 175 grader ca 30 minuter.
  4. Vaniljkräm
    Tillsätt allt utom vaniljpulver i en kastrull. Vispa till en jämn smet.
  5. Värm på svag värme och vispa hela tiden. Det får ej koka.
  6. När smeten tjocknat så tar du kastrullen direkt från spisen. Rör i vaniljpulver. Låt svalna.
  7. Mousse
    Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
  8. Värm passionsfrukter tillsammans med sockret. Låt koka någon minut, tillsätt sedan dom urkramade gelatinbladen.
  9. Vispa grädden lätt och blanda i den avsvalnade passionskrämen. Låt stå i kyl minst en timme.
  10. Montering
    Skär upp tårtbotten i önskad storlek dela den sedan i två eller tre beroende på hur tjock den blev.
  11. Fyll första lagret med vaniljkräm och andra lagret med mousse.
  12. Kavla marsipan i lagom tjocklek och täck bakelsen. Forma kanterna. Skär av i framändan så det återstår ca 4-5 cm. Gör ett veck i mitten. Vik sedan upp kanten. Skär bort överflödig marsipan. Och ta bort, får du överflödiga flikar kan du vika bort dem. Klart, bara att dekorera med blått band.
9 november 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept