Snabblagad kycklingsallad med avokado och jordnötter
Snabblagad kycklingsallad med avokado och jordnötter
14 ingredienser
20 m
Med färdiggrillad kyckling snor du ihop den här fräscha salladen med kyckling, jordnötter och avokado på nolltid. Perfekt en varm sommardag när middagen ska gå extra snabbt.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1 romansallad
- 0,5 gurka
- 250 g körsbärstomater
- 1 avokado
- 0,5 rödlök
- 75 g sockerärtor
- 1 dl jordnötter, rostade och saltade
- 1 färdiggrillad kyckling, hel
dressing
- 6 msk neutral rapsolja
- 6 msk japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 1 limefrukt, färskpressad saft
- 2 klyftor vitlök, riven
- 2 msk honung, flytande
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ställ åt sidan.
- Skär salladen i grova bitar. Dela gurkan på längden och skär i mindre bitar. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon i mindre bitar med sked.
- Skala och skiva rödlöken tunt. Strimla sockerärterna Lägg allt i en stor skål.
- Dra loss köttet från kycklingen, skär filén i skivor och riv resten i munsstora bitar. Lägg i skålen tillsammans med övriga ingredienser förutom jordnötterna.
- Häll på dressingen och vänd runt. Strö över jordnötter och servera.