• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snabblagad kycklingsallad med avokado och jordnötter

Snabblagad kycklingsallad med avokado och jordnötter
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Snabblagad kycklingsallad med avokado och jordnötter

4 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Med färdiggrillad kyckling snor du ihop den här fräscha salladen med kyckling, jordnötter och avokado på nolltid. Perfekt en varm sommardag när middagen ska gå extra snabbt.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 romansallad
  • 0,5 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 75 g sockerärtor
  • 1 dl jordnötter, rostade och saltade
  • 1 färdiggrillad kyckling, hel

dressing

  • 6 msk neutral rapsolja
  • 6 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, färskpressad saft
  • 2 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ställ åt sidan.
  2. Skär salladen i grova bitar. Dela gurkan på längden och skär i mindre bitar. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon i mindre bitar med sked. Skala och skiva rödlöken tunt. Strimla sockerärterna Lägg allt i en stor skål.
  3. Dra loss köttet från kycklingen, skär filén i skivor och riv resten i munsstora bitar. Lägg i skålen tillsammans med övriga ingredienser förutom jordnötterna.
  4. Häll på dressingen och vänd runt. Strö över jordnötter och servera.