• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Snabblagad chili med linser och rödbetor

3 röster
40 m
4

En smakrik och snabb gryta med linser och rödbetor är alltid en perfekt vardagsrätt!

40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hel spiskummin, mortlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlök, hackad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 msk rökt paprikapulver (söt)
  • 1 tsk chiliflakes (eller efter smak)
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl puylinser (eller Beluga)
  • 1 dl gröna linser
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • 2 tomater, tärnade
  • 4 rödbetor, kokta, skalade och tärnade
  • bröd
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Värm upp en kastrull, eller panna med höga kanter. Häll i 2 msk olivolja och lägg i spiskumminen och låt den rostas så smakerna kommer fram.
  2. Tillsätt löken och vitlök och stek på medium värme tills det fått lite färg.
  3. Tillsätt paprikorna och stek under omrörning tills de mjuknar.
  4. Tillsätt därefter paprikapulver, chili och linserna.
  5. Häll på buljongen och låt det koka tills puylinserna är mjuka, ca 20-30 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar samt rör ned tomaterna och de kokta rödbetorna. Låt det koka upp och ta sedan av från spisen för servering.
  7. Servera med ett gott bröd och lite gräddfil.
22 juli 2020