Snabba piroger
Snabba piroger
11 ingredienser
30 m
Gillar du piroger? Då måste du testa det här receptet som ger dig goda piroger med nötfärs på mindre än 30 minuter!
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 1 lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, pressad (valfritt)
- 1 tsk olja (till stekning)
- 250 g köttfärs
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 dl passerade tomater
- hönökakor (eller Jubileumskaka, antalet beror på hur många piroger du vill göra)
- salt
- svartpeppar
- 100 g ost, riven (t.ex. mozzarella eller cheddar)
Gör så här
- Stek lök och vitlök i olja tills det blir mjukt.
- Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré, oregano, salt samt svartpeppar och fräs i ca 2 minuter.
- Häll i passerade tomater och låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknar något.
- Placera bröden på en plåt eller en tallrik som tål mikrovågsugn.
- Fördela köttfärssåsen jämnt över varje macka.
- Strö den rivna osten över köttfärssåsen.
Tillagning i ugn
- Värm ugnen till 200 grader.
- Grädda ”pirogerna” i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills osten är bubblande och gyllenbrun.
Tillagning i mikrovågsugn
- Ställ "pirogerna" i mikrovågsugnen i 5-7 minuter eller tills osten smält och fyllningen är varm.
Servering
- Låt pirogerna svalna något innan servering.
- Servera dem gärna med en sallad eller grönsaker efter smak.