Snabba köttsoppan

Snabba köttsoppan
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Snabba köttsoppan

15 ingredienser

En köttsoppa behöver inte stå på spisen i tre timmar för att bli smakrik och bra. Det går utmärkt att koka en mustig köttsoppa på betydligt kortare tid. Eller vad sägs om 20 minuter blankt?

Ingredienser

portioner
  • 250 g lövbiff, strimlad
  • 2 morötter (stora)
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit kålrot
  • 6 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1,5 l buljong, höns eller kalv
  • 2-3 msk kalvfond
  • smör
  • salt
  • peppar
  • ost, riven
  • crème fraîche
  • kryddgrönt

Gör så här

  1. Skär kött och grönsaker i strimlor och små tärningar. Ju mindre tärningar, desto snabbare soppa. Grönsakerna kan du förstås strimla i matberedare.
  2. Fräs köttet i smör i en rejäl kastrull. Lägg i grönsaker och häll på buljongen. Låt soppan koka på svag värme i 20 minuter eller tills rotfrukterna mjuknar. Justera kryddningen med hjälp av salt, peppar och buljongkoncentrat.
  3. Servera soppan i djupa skålar och strö på riven ost eller en klick crème fraiche och kryddgrönt.