Snabb zucchinipasta med pankosmul

Foto: Köket.se
Snabb zucchinipasta med pankosmul
11 ingredienser
20
En härligt krämig vegopasta som går riktigt snabbt att svänga ihop! Toppa med crunchigt pankosmul för extra lyxkänsla.
Ingredienser
Pankosmul
- 1 dl pankoströbröd
- 0,5 tsk flingsalt
- 2 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
Pasta
- 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 zucchini (ca 350 g)
- 100 g parmesanost
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Pankosmul
- Stek panko i olivolja och flingsalt tills det är gyllene och doftar gott. Riv ner vitlöken på slutet och låt den bli varm. Låt smulet svalna på en tallrik med hushållspapper.
Pasta
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet när spaghettin är al dente, men spara någon deciliter att späda såsen med.
- Hacka lök och skiva vitlök. Dela zucchinin i mindre bitar.
- Stek zucchinin i olja på hög värme så att den får färg. Sänk sedan värmen och lägg i lök och vitlök i pannan. Stek tills löken mjuknat.
- Lyft över pastan i kastrullen tillsammans med ca 1 dl pastavatten. Riv över parmesan och rör runt tills såsen är riktigt krämig. Salta och peppra efter smak.
- Toppa med pankosmul precis vid servering.
TIPS!