Frutti di mare express - snabb skaldjurspasta

koket.se
Frutti di mare express - snabb skaldjurspasta
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Frutti di mare express - snabb skaldjurspasta

13 ingredienser

En lättlagad pastamiddag med smaker från havet. För att snabba på används en smaksatt crème fraiche, färdigskalade räkor och vongolemusslor på burk.

Se Paul Svensson laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

  • 350 g spaghetti
  • 0,5 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g broccoli
  • ca 300 g skalade räkor
  • 1 burk vongole, musslor utan skal i lag (à 130 g)
  • 1 burk crème fraîche paprika och chili
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär broccolin i små bitar, använd både stam och bukett. Skala och löken. Skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Fräs broccoli, lök och vitlök i olivolja i en stekpanna några minuter.
  4. Tillsätt crème fraiche och blanda runt. Rör ner musslor med spadet från musslorna. Låt koka ihop några minuter, smaka av.
  5. Strimla persilja och basilika fint.
  6. Blanda spaghettin med såsen och räkorna.
  7. Tillsätt finrivet citronskal, pressad saft från 0,5 citron samt basilika och persilja. Vänd runt. Toppa med olivolja och servera genast.

Glöm inte att källsortera dina matrester och njut av din goda skaldjurspasta.