Snabb rabarberkaka med chokladpannacotta
Snabb rabarberkaka med chokladpannacotta
13 ingredienser
1 h + tid i kyl
Den här snabba rabarberkakan med vit chokladpannacotta är en seg och frasig goding som du måste testa i sommar!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Vispad chokladpannacotta
- 2 gelatinblad
- 3 dl grädde
- 0,5 tsk vaniljpaste (eller ½ vaniljstång)
- 100 g vit bakchoklad, hackad
Kaka
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g rabarber
Servering
- pistagenötter (kan uteslutas)
- florsocker
- ätbara blommor
Gör så här
Vispad chokladpannacotta
- Lägg gelatinblad i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Häll grädde och vanilj i en kastrull. Låt koka upp, ta av från plattan och tillsätt det urkramade gelatinbladet. Rör om.
- Lägg den hackade vita chokladen i en skål. Häll den varma grädden över och rör om tills all choklad har smält.
- Låt svalna något i skålen och plasta sedan med plastfolie direkt mot ytan. Ställ i kylen tills pannacottan svalnat helt, minst 4–5 timmar.
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Rör ihop ägg och socker snabbt för hand. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.
- Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter tills den har stannat i mitten.
- Låt svalna innan servering.
Servering
- Vispa upp panncottan med en elvisp och lägg i en spritspåse.
- Skär upp kakan, spritsa pannacottan ovanpå och toppa med hacka pistagenötter.
- Pudra över lite florsocker och dekorera eventuellt med ätbara örter eller blommor.