Snabb rabarberkaka med chokladpannacotta

koket.se
Snabb rabarberkaka med chokladpannacotta
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Snabb rabarberkaka med chokladpannacotta

13 ingredienser

1 h + tid i kyl

Den här snabba rabarberkakan med vit chokladpannacotta är en seg och frasig goding som du måste testa i sommar!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats

Vispad chokladpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpaste (eller ½ vaniljstång)
  • 100 g vit bakchoklad, hackad

Kaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g rabarber

Servering

  • pistagenötter (kan uteslutas)
  • florsocker
  • ätbara blommor

Gör så här

Vispad chokladpannacotta

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Häll grädde och vanilj i en kastrull. Låt koka upp, ta av från plattan och tillsätt det urkramade gelatinbladet. Rör om.
  3. Lägg den hackade vita chokladen i en skål. Häll den varma grädden över och rör om tills all choklad har smält.
  4. Låt svalna något i skålen och plasta sedan med plastfolie direkt mot ytan. Ställ i kylen tills pannacottan svalnat helt, minst 4–5 timmar.

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker snabbt för hand. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.
  5. Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter tills den har stannat i mitten.
  7. Låt svalna innan servering.

Servering

  1. Vispa upp panncottan med en elvisp och lägg i en spritspåse.
  2. Skär upp kakan, spritsa pannacottan ovanpå och toppa med hacka pistagenötter.
  3. Pudra över lite florsocker och dekorera eventuellt med ätbara örter eller blommor.