Snabb pasta med ricotta, örtpesto och ärtor

Snabb pasta med ricotta, örtpesto och ärtor

5 ingredienser

15 min

En superenkel och god pasta med bara fem ingredienser, där syrlig ricotta blandas med smakrik örtpesto till en krämig sås. Ärtor och rostade pinjenötter gör rätten komplett.

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • pasta, t ex strozzapreti [4 portioner]
  • 50 g pinjenötter
  • 4 dl frysta ärtor
  • 250 g ricotta
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika

Gör så här

  1. Koka pasta. Rosta under tiden pinjenötter gyllene i en torr panna.
  2. Lägg i ärtorna i pastavattnet när 1 minut av koktiden återstår. Koka upp snabbt och häll av vattnet.
  3. Rör i ricottan och sist peston. Smaka av med svartpeppar, lägg upp på tallrikar, toppa med pinjenötterna och servera genast.