• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Snabb pasta med ricotta, örtpesto och ärtor

0 röster
15 min
4
Snabb pasta med ricotta, örtpesto och ärtor

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Basilika

En superenkel och god pasta med bara fem ingredienser, där syrlig ricotta blandas med smakrik örtpesto till en krämig sås. Ärtor och rostade pinjenötter gör rätten komplett.

15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • pasta, t ex strozzapreti [4 portioner]
  • 50 g pinjenötter
  • 4 dl frysta ärtor
  • 250 g ricotta
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika

Gör så här

  1. Koka pasta. Rosta under tiden pinjenötter gyllene i en torr panna.
  2. Lägg i ärtorna i pastavattnet när 1 minut av koktiden återstår. Koka upp snabbt och häll av vattnet.
  3. Rör i ricottan och sist peston. Smaka av med svartpeppar, lägg upp på tallrikar, toppa med pinjenötterna och servera genast.
16 april 2020