Snabb kycklingmiddag

Snabb kycklingmiddag
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Snabb kycklingmiddag

12 ingredienser

20 m

Det här receptet ger dig känslan av en härlig söndagsstek men med kyckling. Dessutom går rätten riktigt snabbt och enkelt att laga! En portion innehåller 316 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 10.

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk olivolja
  • 8 kycklinglår, men skinn
  • 1 citron, fint rivet skal och lite juice
  • 3 timjankvistar, blad plockade
  • 300 g färskpotatis, halverad
  • 200 g minimorötter, halverade på längden
  • 250 ml kycklingfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 160 g grönkål, hårda stjälkar borttagna och löv strimlade
  • 1 dl färsk bladpersilja, grovt hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor djup sautépanna på medelvärme.
  2. Krydda kycklinglåren generöst med salt och peppar. Lägg kycklingen med skinnsidan nedåt i pannan tillsammans med citronskal, timjan och potatis.
  3. Låt kycklinglåren och potatisen steka utan omrörning i 10–15 minuter, eller tills kycklingskinnet är knaprigt och fått en djupt gyllenbrun färg.
  4. Vänd kycklingen och potatisen, lägg i morötterna och låt steka i 2–3 minuter tills morötterna börjar bli mjuka.
  5. Blanda kycklingfond och senap och häll ner i pannan. Låt koka upp och tillsätt sedan grönkålen. Krydda, lägg på ett lock och låt koka i ytterligare 10 minuter tills kycklingen är genomstekt, potatisen och morötterna är mjuka och vätskan har reducerats något.
  6. Servera direkt med en ordentlig skvätt citronsaft och en rejält nypa persilja.