Snabb kebab i pita med paprikasås

29 röster
25 min
4
Snabb kebab i pita med paprikasås
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt paprikapulver)
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk salt
  • 80 g inlagd grillad paprika
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,33 gurka, skivad
  • 0,5 isbergssallad
  • 0,5 silverlök, hackad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 4 pitabröd
  • matolja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda färsen med vitlök, kryddor och salt.
  2. Skeda upp färsen i het stekpanna med olja (se gärna klippet för att se hur Tove gör). Tryck till med stekspade och stek runtom.
  3. Mixa paprika, chili, vitlök och vinäger till en sås. Smaka av med salt.
  4. Skiva gurka, isbergssallad och silverlök.
  5. Grilla pitabröden i het panna.
  6. Servera kebaben i bröd tillsammans med skivad gurka, isbergssallad, lök, paprikasås och yoghurt.
  7. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kebab i pitabröd. /Köket-redaktionen
31 augusti 2019