Snabb kebab i pita med paprikasås

24 röster
25 min
4
Snabb kebab i pita med paprikasås
Foto: TV4

Med det här receptet fixar du en hemgjord och otroligt god kebab på nästan ingen tid alls. Servera i pitabröd med lök, sallad samt röd och vit sås.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt paprikapulver)
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk salt
  • 80 g inlagd grillad paprika
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,33 gurka, skivad
  • 0,5 isbergssallad
  • 0,5 silverlök, hackad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 4 pitabröd
  • matolja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda färsen med vitlök, kryddor och salt.
  2. Skeda upp färsen i het stekpanna med olja (se gärna klippet för att se hur Tove gör). Tryck till med stekspade och stek runtom.
  3. Mixa paprika, chili, vitlök och vinäger till en sås. Smaka av med salt.
  4. Skiva gurka, isbergssallad och silverlök.
  5. Grilla pitabröden i het panna.
  6. Servera kebaben i bröd tillsammans med skivad gurka, isbergssallad, lök, paprikasås och yoghurt.
  7. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kebab i pitabröd. /Köket-redaktionen
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...