Snabb kebab i pita med paprikasås

koket.se
Snabb kebab i pita med paprikasås
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Snabb kebab i pita med paprikasås

16 ingredienser

25 min

Med det här receptet fixar du en hemgjord och otroligt god kebab på nästan ingen tid alls. Servera i pitabröd med lök, sallad samt röd och vit sås.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt paprikapulver)
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk salt
  • 80 g grillad paprika (inlagd)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,33 gurka, skivad
  • 0,5 isbergssallad
  • 0,5 silverlök, hackad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 4 pitabröd
  • matolja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda färsen med vitlök, kryddor och salt.
  2. Skeda upp färsen i het stekpanna med olja (se gärna klippet för att se hur Tove gör). Tryck till med stekspade och stek runtom.
  3. Mixa paprika, chili, vitlök och vinäger till en sås. Smaka av med salt.
  4. Skiva gurka, isbergssallad och silverlök.
  5. Grilla pitabröden i het panna.
  6. Servera kebaben i bröd tillsammans med skivad gurka, isbergssallad, lök, paprikasås och yoghurt.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din kebab i pitabröd. /Köket-redaktionen