Snabb kanelbullesnurra utan jäst
Snabb kanelbullesnurra utan jäst
12 ingredienser
30 m
Har du inte riktigt tid att baka kanelbullar? Då är här en riktigt bra lösning!
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
Deg
- 2,5 dl mjölk
- 75 g smör
- 0,5 dl sirap
- 7 dl vetemjöl
- 3,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Fyllning
- 50 g smör
- 2 msk malen kanel
- ca 0,5 dl strösocker
- ca 1 msk vaniljsocker
Garnering
- 1 ägg, uppvispat
- pärlsocker
Gör så här
Deg
- Blanda mjölk, smält smör och sirap i en bunke.
- Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till du får en smidig deg.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord.
Fyllning
- Blanda rumstempererat smör med kanel, socker och vaniljsocker.
- Bred fyllningen på degen.
- Vik ena delen av degen till mitten. Vik sedan den andra delen över och kavla ut lite lätt.
- Skär degen i remsor. Snurra remsorna och lägg ner dem i formen. Jobba inifrån och ut.
Garnering
- Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i ca 15–18 minuter på 200 grader.