Smulpaj med bär

242 röster
6
Smulpaj med bär
Foto: TV4

Till den här pajen kan du använda precis vilka bär som helst, blåbär, jordgubbar, hallon, vinbär, lingon eller björnbär. Till de bär som innehåller mycket vatten används den större mängden potatismjöl.

6
6 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 l färska bär [500 g djupfrysta]
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-2 msk potatismjöl

Till servering:

  • vaniljsås (eller vaniljvisp)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och socker till smuldegen i en skål. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet till en grynig massa.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg i bären. Strö över socker och potatismjöl, fördela smuldegen över och grädda i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.
18 november 2010