Smörstekta gifflar med kanel och kardemumma tillsammans med honungsrostade nötter är en riktig drömdessert!
Se Louie Marti laga receptet
Ingredienser
4 gifflar, färska
ca 250 g smör
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
ca 1,5 dl blandade nötter
1 msk honung (av god kvalitet)
Servering
kolasås
vaniljglass
Gör så här
Lägg smöret i en kall djup panna och smält på låg värme tills det börjar bli brunt.
Ta sedan stekpannan åt sidan och lägg ner gifflarna. Strö över rikligt med kanel och kardemumma och sätt panna på plattan igen. Vänd gifflarna från sida till sida och ös över med det varma smöret i ca 2 minuter tills de fått fin färg.
Torrosta nötterna på hög värme, nästa så de blir lite brända. Häll över honung samt lite kanel och kardemumma.
Häll nötblandningen över gifflarna och rör om försiktigt tills de kallnat något, då blir de knapriga.
Servera eventuellt med lite extra kolasås eller krämig vaniljglass.