Receptet är hämtat från ett tävlingsmoment där barn fick plocka ihop ingredienser och utmaningen var att använda samtliga råvaror. Lagas på egen risk :-)
Ingredienser
Smörstekt rödtunga
4 rödtungafiléer
2 msk smör
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar
Räkbisque
300 g räkor med skal
2 tomater
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
5 blad färsk basilika
1 msk smör
salt
svartpeppar
Pomelo- och gurksallad
0,5 pomelo, i bitar
0,5 gurka, tunt skivad
50 g pasta, okokt och friterad i rapsolja
2 msk popcorn
1 msk olivolja
1 tsk limesaft
salt
peppar
Morotspuré
3 morötter, skalade och tärnade
2 skivor banan
2 bitar honungsmelon
1 msk smör
1 tsk nutella
2 msk parmesanost, riven
20 g blomkål
salt
peppar
Gör så här
Räkbisque
Skala räkorna och spara skalen. Fräs räkskalen i en kastrull med smör tills de fått färg. Tillsätt 2 tomater och basilika och fräs i 2 minuter. Häll i vitt vin och låt reducera till hälften. Häll på grädde och låt sjuda i 15 minuter. Sila bort skalen och tillsätt smör
Morotspuré
Koka morötterna och blomkålen mjuka. Mixa med banan, Nutella, honungsmelon, parmesan, grädde och smör till en slät puré. Smaka av med salt och vinäger
Friterad pasta
Värm rapsolja till 180 grader i en kastrull. Fritera pastan tills den blir gyllene och krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Pomelo- och gurksallad
Blanda pomelo och gurka i en skål. Ringla över olivolja och lime zest, salta och peppra. Vänd ner hackad friterad pasta och popcorn precis innan servering.
Smörstekt rödtunga
Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Salta fisken och stek den försiktigt på medelhög värme, ca 2 minuter per sida.
Servering
Lägg upp alla komponenter på en tallrik och toppa med peppar.