Smörstekt rödtunga, räkbisque, pomelo- och gurksallad med morotspuré

NYHET
Smörstekt rödtunga, räkbisque, pomelo- och gurksallad med morotspuré
Foto: TV4

Smörstekt rödtunga, räkbisque, pomelo- och gurksallad med morotspuré

30 ingredienser

Receptet är hämtat från ett tävlingsmoment där barn fick plocka ihop ingredienser och utmaningen var att använda samtliga råvaror. Lagas på egen risk :-)

Ingredienser

Smörstekt rödtunga

  • 4 rödtungafiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Räkbisque

  • 300 g räkor med skal
  • 2 tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 blad färsk basilika
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Pomelo- och gurksallad

  • 0,5 pomelo, i bitar
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 50 g pasta, okokt och friterad i rapsolja
  • 2 msk popcorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk limesaft
  • salt
  • peppar

Morotspuré

  • 3 morötter, skalade och tärnade
  • 2 skivor banan
  • 2 bitar honungsmelon
  • 1 msk smör
  • 1 tsk nutella
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 20 g blomkål
  • salt
  • peppar

Gör så här

Räkbisque

  1. Skala räkorna och spara skalen. Fräs räkskalen i en kastrull med smör tills de fått färg. Tillsätt 2 tomater och basilika och fräs i 2 minuter. Häll i vitt vin och låt reducera till hälften. Häll på grädde och låt sjuda i 15 minuter. Sila bort skalen och tillsätt smör

⁠Morotspuré

  1. Koka morötterna och blomkålen mjuka. Mixa med banan, Nutella, honungsmelon, parmesan, grädde och smör till en slät puré. Smaka av med salt och vinäger

⁠Friterad pasta

  1. Värm rapsolja till 180 grader i en kastrull. Fritera pastan tills den blir gyllene och krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

Pomelo- och gurksallad

  1. Blanda pomelo och gurka i en skål. Ringla över olivolja och lime zest, salta och peppra. Vänd ner hackad friterad pasta och popcorn precis innan servering.

Smörstekt rödtunga

  1. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Salta fisken och stek den försiktigt på medelhög värme, ca 2 minuter per sida.

Servering

  1. Lägg upp alla komponenter på en tallrik och toppa med peppar.