Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo

10 röster
4
Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo
Foto: TV4

Gräddkokt purjolök är ett underbart tillbehör till fisk! Smälter i munnen, vi lovar. Persiljesmör och kokt potatis passar att servera till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 portionsspättor
  • 1 purjolök, ansad, sköljd och fint skivad
  • 8 medelstora potatisar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl till panering
  • persiljesmör, smör till stekning

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt. Koka purjolöken mjuk i grädden med lite salt på svag värme.
  2. Koka potatisen mjuk, men pressa den inte förrän strax före serveringen.
  3. Panera rödspättan i mjöl och salt. Stek den i medelvarm panna ca 15 minuter beroende på tjocklek. Prova att köttet släpper från benen på tjockaste delen.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept