Smörkransar

23 röster
1,5 h
Smörkransar
Foto: TV4

Små kransar som doppas i hackad mandel och pärlsocker.

Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 200 g vetemjöl
  • 200 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • hackad mandel
  • pärlsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet.
  2. Hacka in smöret med en kniv tills du har en grynig massa.
  3. Tillsätt vatten och grädde. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Låt degen vila kallt ca en timme.
  5. Kavla ut degen 0,5 cm tjock på mjölat bord.
  6. Ta ut kakor med runt mått med hål i mitten. Om du inte har kransformat mått, använd t.ex. en äppelpipa för att göra hålet i mitten.
  7. Vispa ägget.
  8. Blanda pärlsocker och hackad mandel på ett fat.
  9. Pensla kakorna med uppvispat ägg och vänd dem i mandelblandningen.
  10. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca sex min.
13 maj 2015

Laddar fler recept...