I samarbete med BOB

Smördegsvåfflor fyllda med färskost, blåbär och hallon

3 röster
30 m
4
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt
Foto: Köket

Enklare än så här blir det inte att grädda våfflor! Hoppa smeten och gör våfflorna på smördeg istället. I det här receptet är smördegen fylld med färskost och BOB BARA BÄR & Frukt Blåbär/Hallon.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 förp smördegsplattor
  • 150 g färskost
  • 1 förp BOB BARA BÄR & Frukt Blåbär/Hallon

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet och smörj båda sidor med lite smör.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så de täcker hela våffeljärnet.
  3. Bred ut ett tunt lager färskost och ett tunt lager BOB bara bär & frukt på hälften av smördegsplattorna. Var försiktig så det inte blir för mycket, då kommer fyllningen läcka ut i våffeljärnet.
  4. Lägg på resterande plattor som ett lock och nyp ihop kanterna. Lägg smördegen i våffeljärnet och grädda till gyllene våfflor.
  5. Servera med ännu lite mer färskost och BOB bara bär & frukt.
19 mars 2018

Laddar fler recept