Smördegsvåfflor fyllda med färskost, blåbär och hallon

Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt
Foto: Köket

Smördegsvåfflor fyllda med färskost, blåbär och hallon

9

5 steg att laga

3 ingredienser

30 m

Enklare än så här blir det inte att grädda våfflor! Hoppa smeten och gör våfflorna på smördeg istället. I det här receptet är smördegen fylld med färskost och BOB BARA BÄR & Frukt Blåbär/Hallon.

läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten
BOB BARA BÄR & Frukt
-helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp smördegsplatta
  • 150 g färskost
  • 1 burk BOB BARA BÄR & Frukt blåbär/Hallon

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet och smörj båda sidor med lite smör.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så de täcker hela våffeljärnet.
  3. Bred ut ett tunt lager färskost och ett tunt lager BOB bara bär & frukt på hälften av smördegsplattorna. Var försiktig så det inte blir för mycket, då kommer fyllningen läcka ut i våffeljärnet.
  4. Lägg på resterande plattor som ett lock och nyp ihop kanterna. Lägg smördegen i våffeljärnet och grädda till gyllene våfflor.
  5. Servera med ännu lite mer färskost och BOB bara bär & frukt.