Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna med ägg. Nagga resterande smördeg med en gaffel.
Blanda ost, smör och äggulor i en skål. Bred ut det på degen (lämna den penslade kanten fri). Lägg sparrisen hel ovanpå.
Grädda tarten i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut plåten, strö över pinjenötterna och grädda i 5 minuter till.
Ta ut, lägg på salladsblad och bresaola och servera direkt tillsammans med brödsalladen.
Panzanella
Riv brödet i bitar och stek dem gyllene i olivolja. Dela tomaterna i bitar och lägg i en bunke. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Lägg paprikan i bunken tillsammans med tomaterna. Lägg i kapris, hackad basilika och pressad citron. Salta och peppra efter smak.
Blanda runt tillsammans med brödet och låt stå ca 5 minuter innan servering så att alla smaker blandar sig.
Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda tarte och brödsallad. /Köket-redaktionen