Smördegspizza med Grana Padano, fikon, nötter och honung

Smördegspizza med Grana Padano, fikon, nötter och honung

6

6 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Ljuvliga snördegspizzor med smakrik Grana Padano, fikon, nötter och honung är en drömgod kombintaion.

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 förp smördeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 äggula
  • salt
  • peppar
  • 75 g Grana Padano
  • 4 färska fikon, skurna i fjärdedelar
  • rucolasallad
  • valnötter
  • 1-2 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt. Blanda crème fraiche, äggulor, salt och peppar.
  3. Gör ett snitt runt smördegens kanter.
  4. Bred ut blandningen på smördegen, strö över Grana Padano och fördela fikonen över pizzan.
  5. Baka pizzan i ugnen tills smördegen är guldbrun, ca 20 minuter.
  6. Toppa med rucolasallad, valnötter och ringla över lite honung. Njut!
TIPS!
läs mer
Krämig kycklinggryta med grana padano

Fler tips från Grana Padano!

Här hittar du fler härliga recept från Grana Padano!

Läs mer