Smördeg med sardeller, lök och oliver

Marion Ringborg - KK 2019Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström

Smördeg med sardeller, lök och oliver

9 ingredienser

30 m

”Frasigt och smörigt bröd med sötma från löken och krispig sälta från sardeller och oliver. Ett perfekt snacks att bjuda på till fördrinken.” /Linn Söderström och Marion Ringborg

Ingredienser

portioner sats
  • 1 gul lök, finskivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 smördegsplatta, ca 15 bitar
  • 1 krm salt
  • 1 ark smördeg
  • 10 g parmesanost, finriven
  • 30 sardellfiléer
  • 20 svarta oliver
  • 10 blad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek lök i olivolja och salt i stekpanna på medelvärme tills löken är mjuk.
  3. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper till en cirka 2 mm tjock platta. Fördela stekt lök över smördegen och baka mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smördegen är gyllengul.
  4. Toppa med parmesan och lägg ett rutigt mönster av sardellerna. Lägg på oliver och persilja.