Smördeg med sardeller, lök och oliver

Marion Ringborg - KK 2019Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström
Marion Ringborg - KK 2019Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström

Smördeg med sardeller, lök och oliver

1

4 steg att laga

9 ingredienser

30 m

”Frasigt och smörigt bröd med sötma från löken och krispig sälta från sardeller och oliver. Ett perfekt snacks att bjuda på till fördrinken.” /Linn Söderström och Marion Ringborg

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 gul lök, finskivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 smördegsplatta, ca 15 bitar
  • 1 krm salt
  • 1 ark smördeg
  • 10 g parmesanost, finriven
  • 30 sardellfiléer
  • 20 svarta oliver
  • 10 blad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek lök i olivolja och salt i stekpanna på medelvärme tills löken är mjuk.
  3. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper till en cirka 2 mm tjock platta. Fördela stekt lök över smördegen och baka mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills smördegen är gyllengul.
  4. Toppa med parmesan och lägg ett rutigt mönster av sardellerna. Lägg på oliver och persilja.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer