Smör- och balsamicorostad tomatsås

Smör- och balsamicorostad tomatsås
Foto: Lisa Åsberg

Smör- och balsamicorostad tomatsås

5

8 ingredienser

40 m

Den här rätten är en riktig vardagsräddare! Du häller egentligen bara några grejer i en form och ställer den i ugnen. Medan den står i ugnen hinner du fixa annat (eller sätta dig i soffan en stund). Dessutom blir det minimalt med disk.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 800 g hela konserverade tomater
  • 5 klyftor vitlök, skalade
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 50 g smör, skuret i kuber
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Häll tomaterna i en ugnsform och mosa dem med händerna eller med en slev.
  3. Lägg de hela vitlöksklyftorna i tomatsåsen. Ringla över vit balsamvinäger och strö ut smörkuberna. Salta och peppra.
  4. Baka tomatsåsen i ugnen i 30 minuter.
  5. Ta ut formen och rör ihop allt ordentligt. Smaka av och salta och peppra mer om det behövs.
  6. Koka pastan al dente och vänd ner i såsen. Toppa med parmesan vid servering.