Småkakor med choklad och havssalt

Småkakor med choklad och havssalt
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Småkakor med choklad och havssalt

8 ingredienser

1 h 30 m

Choklad och havssalt är en riktigt god kombination som gör de här småkakorna smått oemotståndliga!

Ingredienser

portioner sats
  • 200 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g mjölkchoklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Dela smöret i bitar och lägg därefter alla ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig deg.
  2. Lägg smulet på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg och lägg i kylen för att vila i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  4. Hacka chokladen och arbeta in bitarna i degen.
  5. Dela degen i ca 30 bitar och forma till avlånga kakor. Toppa kakorna med lite flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna.