Slånbärssaft
Slånbärssaft
3 ingredienser
3 dygn
Slånbärssaft är vanligtvis väldigt söt. Men med stjärnanis i saften kan man minska mängden socker.
Ingredienser
- 2,5 kg slånbär
- 1,5 l vatten
- 4 stjärnanis
Gör så här
- Lägg slånbären i frysen och låt dem få en “frostknäpp” så blir smakerna finare.
- Lägg slånbären i en stor kastrull. Koka upp vattnet och stjärnanisen och häll det över bären. Ställ kallt tills nästa dag.
- Följande moment ska upprepas i tre dygn. Sila saften från bären i en saftsil. Häll tillbaka bären i kastrullen och plocka bort stjärnanisen från bären och lägg i saften. Koka upp saften och stjärnanisen och häll det sedan över bären. Ställ kallt till nästa dag.
- Efter den sista silningen mäter du upp saften och kokar upp den igen tillsammans med stjärnanisen. Tillsätt 5–6 dl socker till varje liter saft.
- Skumma av och häll på varma rena flaskor.