Slånbärssaft

Slånbärssaft

Av: Karolina Martinson

Från: Nyhetsmorgon

3 ingredienser

3 dygn

Slånbärssaft är vanligtvis väldigt söt. Men med stjärnanis i saften kan man minska mängden socker.

Ingredienser

portioner sats
  • 2,5 kg slånbär
  • 1,5 l vatten
  • 4 stjärnanis

Gör så här

  1. Lägg slånbären i frysen och låt dem få en “frostknäpp” så blir smakerna finare.
  2. Lägg slånbären i en stor kastrull. Koka upp vattnet och stjärnanisen och häll det över bären. Ställ kallt tills nästa dag.
  3. Följande moment ska upprepas i tre dygn. Sila saften från bären i en saftsil. Häll tillbaka bären i kastrullen och plocka bort stjärnanisen från bären och lägg i saften. Koka upp saften och stjärnanisen och häll det sedan över bären. Ställ kallt till nästa dag.
  4. Efter den sista silningen mäter du upp saften och kokar upp den igen tillsammans med stjärnanisen. Tillsätt 5–6 dl socker till varje liter saft.
  5. Skumma av och häll på varma rena flaskor.