Skördesushi

Skördesushi
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Skördesushi

14 ingredienser

Här finns inga direkta mått på hur mycket du ska ta av alla grönsaker, välj det du gillar eller råkar ha hemma. Viktigt är att du kan rulla ihop gurk/zucchini-skivorna till en rulle som hänger ihop. En stor rulle räcker till 2-3 personer ungefär, om du ska göra det till en förrätt. Du behöver en mandolin för att kunna göra tunna långa remsor av gurka och zucchini. Ät skördesushin ganska snart då den fortfarande är krispig. Gurkan kan börja vattna sig efter ett tag.

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 1 zucchini

Fyllning

  • purjolök
  • salladslök
  • vitkål
  • rödkål
  • kålrabbi
  • persilja
  • färsk pepparrot
  • färskost

Topping

  • färskost
  • hasselnötter
  • persilja
  • ätbara blommor (t ex ringblomma)

Gör så här

  1. Skär gurka och zucchini på en mandolin till långa bitar, lika långa som hela grönsaken.
  2. Salta på gurka- och zucchiniremsor och låt dem ligga och vila.
  3. Finriv vit- och rödkål och lägg i en skål med lite salt, rapsolja och vinäger. Blanda runt och låt vila.
  4. Skär morot och kålrabbi i runna stavar. Skär salladslök och purjolök tunt. Hacka bladpersilja
  5. Riv den färska pepparroten och blanda med färskosten.
  6. Ta en ren kökshandduk och lägg ut på ett bord
  7. Lägg gurk- och zucchiniskivor omlott på handduken. Bre på pepparrotsost på hela ytan
  8. Fördela grönsakerna i rader tvärs över gurkan/zucchini-skivorna
  9. Rulla ihop gurk-zucchiniskivor med hjälp av kökshandduken så att det blir en stadig rulle som håller ihop.
  10. Garnera med t ex mer färskost, persilja, ringblommor och hasselnötter.