Skördebricka med snabbaioli

NYHET
Skördebricka med snabbaioli
Foto: Mira Anna

Skördebricka med snabbaioli

Av: Anna Johansson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 min

"Det är underbart att bjuda på en vacker och god skördebricka under sommaren när grönsakerna har sin absoluta topp. Doppa i en lätt och god snabbaioli, mer behövs inte." /Anna Johansson

Ny kokbok: Rot till stjälk
Rot till stjälk omslag

Ny kokbok: Rot till stjälk

Receptet kommer ur Anna Johanssons kokbok "Rot till stjälk"

Läs mer

Ingredienser

portioner

Aioli

  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 1 klyfta vitlök, pressad (stor)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Skördebricka

  • grönsaker (i säsong)
  • blandade örter (i säsong)
  • stjälkselleri
  • 1 bit ädelost, att bre på sellerin

Gör så här

Aioli

  1. Blanda alla ingredienserna till aiolin.

Skördebricka

  1. Skär grönsaker efter tycke och smak.
  2. Det kan vara trevligt att skära selleri på längden och bre ädelost på den.
  3. Lägg upp fint på en bricka och servera till ett gott glas att skåla med.