Den här härliga buljongen med tall, gran och skog är ett måste att njuta av i höst! Buljong går även utmärkt att använda som bas till olika såser och soppor.
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
1 kg skogschampinjoner
3 klyftor vitlök
3 schalottenlökar
2 msk rapsolja
vitt vin (2 delar)
8 l vatten
40 g färsk timjan
8 g lagerblad
150 g gran
200 g torkade trattkantareller
salt
Servering
varmrökt hjorthjärta
rökt och torkat älgkött
enbär
omogna tallkottar
gran
tall
Gör så här
Håll skärmen tänd
Kvarta champinjoner, vitlök och schalottenlök. Blanda runt med rapsolja och rosta i ugnen på 160 grader tills gyllene, ca 40 minuter.
Häll över i en kastrull och slå på vitt vin och koka ihop.
Tillsätt 8 liter kallt vatten, timjan, lagerblad, gran/tall och den torkade svampen.
Låt sjuda tills hälften av vätskan återstår.
Sila och smaka av med salt.
Servering
Skiva hjärta och torkat älgkött i tunna skivor.
Lägg enbär, omogna tallkottar, gran, tall och skivor av hjärta och älgkött i en tekanna med silfunktion.
Häll på den varma buljongen och låt dra i ca 2-3 minuter.