Skogsbuljong

Skogsbuljong
10 ingredienser
30 m
Den här härliga buljongen med tall, gran och skog är ett måste att njuta av i höst! Buljong går även utmärkt att använda som bas till olika såser och soppor.
Ingredienser
- 1 kg skogschampinjoner
- 3 klyftor vitlök
- 3 schalottenlökar
- 2 msk rapsolja
- vitt vin (2 delar)
- 8 l vatten
- 40 g färsk timjan
- 8 g lagerblad
- 150 g gran
- 200 g torkade trattkantareller
- salt
Servering
- varmrökt hjorthjärta
- rökt och torkat älgkött
- enbär
- omogna tallkottar
- gran
- tall
Gör så här
- Kvarta champinjoner, vitlök och schalottenlök. Blanda runt med rapsolja och rosta i ugnen på 160 grader tills gyllene, ca 40 minuter.
- Häll över i en kastrull och slå på vitt vin och koka ihop.
- Tillsätt 8 liter kallt vatten, timjan, lagerblad, gran/tall och den torkade svampen.
- Låt sjuda tills hälften av vätskan återstår.
- Sila och smaka av med salt.
Servering
- Skiva hjärta och torkat älgkött i tunna skivor.
- Lägg enbär, omogna tallkottar, gran, tall och skivor av hjärta och älgkött i en tekanna med silfunktion.
- Häll på den varma buljongen och låt dra i ca 2-3 minuter.
- Häll upp i koppar och drick.