Den här härliga buljongen med tall, gran och skog är ett måste att njuta av i höst! Buljong går även utmärkt att använda som bas till olika såser och soppor.
Ingredienser
1 kg skogschampinjoner
3 klyftor vitlök
3 schalottenlökar
2 msk rapsolja
vitt vin (2 delar)
8 l vatten
40 g färsk timjan
8 g lagerblad
150 g gran
200 g torkade trattkantareller
salt
Servering
varmrökt hjorthjärta
rökt och torkat älgkött
enbär
omogna tallkottar
gran
tall
Gör så här
Kvarta champinjoner, vitlök och schalottenlök. Blanda runt med rapsolja och rosta i ugnen på 160 grader tills gyllene, ca 40 minuter.
Häll över i en kastrull och slå på vitt vin och koka ihop.
Tillsätt 8 liter kallt vatten, timjan, lagerblad, gran/tall och den torkade svampen.
Låt sjuda tills hälften av vätskan återstår.
Sila och smaka av med salt.
Servering
Skiva hjärta och torkat älgkött i tunna skivor.
Lägg enbär, omogna tallkottar, gran, tall och skivor av hjärta och älgkött i en tekanna med silfunktion.
Häll på den varma buljongen och låt dra i ca 2-3 minuter.