Skinkstrutar med äppelröra

Skinkstrutar med äppelröra

10 ingredienser

20 min

"Jag kan försäkra att den här rätten är mycket god och går utmärkt att förbereda några timmar innan serveringen. Använd gärna lite större skivor av skinka köpta i delikatessdisken så blir det lättare att rulla ihop strutarna och ännu godare."

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen
  • ca 1 dl smörgåsgurka
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 1,5 dl majonnäs
  • vitpeppar
  • 12 skivor rökt skinka (eller kokt )

Servering

  • sallad
  • rädisa
  • ev persilja
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i mycket små tärningar.
  2. Låt gurkan rinna av och hacka den.
  3. Vispa grädden ganska hårt, men det får inte bli till smör.
  4. Blanda äppelbitarna med grädden och rör ner den hackade gurkan och lite majonnäs i taget tills det binds ihop till en fast röra. Smaka av med vitpeppar.
  5. Lägg en klick av röran i mitten av varje skinkskiva. Rulla ihop till strutar.

Servering

  1. Lägg upp skinkstrutarna på ett fat med sallad under.
  2. Dekorera gärna med rädisor och persilja.
  3. Servera kokt potatis till.