Skinka med kryddig honungskaramelliserad svål

Skinka med kryddig honungskaramelliserad svål1
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Skinka med kryddig honungskaramelliserad svål

9

5 steg att laga

5 ingredienser

30 min

Ernst byter ut den traditionella senapsgriljeringen mot en sötsyrlig glaze med kummin och kryddnejlika.

Ingredienser

  • ca 3 kg julskinka, kokt med svålen kvar
  • ca 1,5 tsk kummin
  • ca 1 tsk malen nejlika, krossad
  • 1 dl honung
  • 1 dl crema di balsamico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta svålen djupt i ett diagonalt rutmönster med rutor om ca 1 cm.
  2. Massera in kryddorna i skinkan. Blanda honung och balsamvinäger till en glaze.
  3. Lägg skinkan i en ugnssäker form. Pensla skinkan med glazen.
  4. Tillaga skinkan i ca 15-20 minuter, ta ut efter halva tiden och ös skinkan med det vätskan som smält ner.
  5. Ta ut skinkan och låt den svalna.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer