Skarpsås

Skarpsås
Foto: Matton
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skarpsås

64

2 steg att laga

8 ingredienser

10 m

Smakar bra till kokt eller stekt fisk eller till kokt kött.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 3 dl majonnäs
  • 4 msk dill, hackad
  • 2 äggulor, hårdkokta
  • 1 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 0,5 krm strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med hackad dill. Passera äggulorna genom en sil och vänd ner dem tillsammans med gräddfilen.
  2. Salta, peppra och bryt smaken med lite socker och vinäger och ställ såsen att mogna en stund i kylen.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer