Sjögrässallad med kycklingbollar

9 röster
30 m
4
Sjögrässallad med kycklingbollar
Foto: Eva Hildén

Receptet är ur boken Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Köttätarens nästa vegetariska kokbok - omslag
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g kycklingfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl koriander, finhackad (färsk)
  • 0,5-1 tsk chili flakes
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • olivolja (till stekning)
  • 250 g savoykål
  • 1 tsk salt
  • 1 förp sjögräsnudlar [à 300 g]

Jordnötssås

  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl vatten, hett
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk soja (japansk)
  • 0,5 limefrukt (pressad saft)

Till servering

  • 0,5 dl sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen.
  2. Finhacka lök och vitlök. Blanda kycklingfärs, havregryn, lök, vitlök, ägg och finhackad koriander med resten av kryddorna. Forma till bollar.
  3. Stek bollarna i smör eller rapsolja i en stor stekpanna tills de har fått fin färg och känns genomstekta.
  4. Strimla savojkålen och fräs den i olja en stekpanna tills den mjuknat men fortfarande är spänstig. Strö över salt.
  5. Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten och blanda ner i stekpannan med kålen. Toppa med kycklingbollarna och strö över rostade sesamfrön.
  6. Servera med den smarriga jordnötssåsen.
Tips!
Köttätarens nästa vegetariska kokbok - omslag

Receptet är ur boken "Köttälskarens nästan vegetariska kokbok"

6 oktober 2019