Siris snacks x 3

NYHET
Siris snacks x 3
Foto: TV4

Siris snacks x 3

15 ingredienser

Till helgen bjuder Siri Barje här på enkla och härliga snacks i form av grönkålschips med parmesan, soja- och honungsrostade pumpakärnor och en magiskt god parmesandipp med sotad salladslök Perfekt att plocka fram och bjuda på innan middagen eller till tv-soffan.

Ingredienser

portioner

Rostade pumpakärnor med chili och soja

  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk chiliflakes

Grönkålschips

  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • parmesanost, till servering

Parmesandipp med sotad salladslök

  • 2 dl crème fraîche
  • 50 g parmesanost
  • 1 knippe salladslök
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Rostade pumpakärnor

  1. Stek pumpakärnor i en panna med olivolja, häll på resten av ingredienserna och låt koka ihop. Rör runt hela tiden!

Grönkålschips

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Ta bort stammen från grönkålen.
  3. Riv i mindre bitar och massera med olivolja och salt.
  4. Bred ut på en plåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Ta ut och riv över parmesan.

Parmesandipp med sotad salladslök

  1. Sätt en panna på hög värme.
  2. Trimma bort ev torra och fula blad på salladslöken. Sota den i pannan tills den har fått en sotig yta och blivit mjuk i mitten. Låt svalna.
  3. Blanda crème fraiche, salt och peppar. Riv i parmesan och vitlök.
  4. Hacka salladslöken, vänd ned i dippen. Låt stå kallt i 20 minuter.