• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Siris skördepytt

Siris skördepytt
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris skördepytt

8 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Vegetarisk, rustik skördepytt med stekt ägg och dijonsenap!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 0,5 rotselleri
  • 3 msk rapsolja (till stekning)
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök (stor)
  • 250 g skogschampinjoner
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar

Servering

  • gräslök
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Skala potatis, morot och rotselleri. Skär i ätvänliga bitar.
  2. Stek potatis, morot och rotselleri tills de är mjuka och lite gyllene i rapsoljan.
  3. Skär zucchini och rödlök i ätvänliga bitar.
  4. Dela svampen i kvartar och stek gyllene i rapsolja i en annan stekpanna, ta åt sidan när de är klara.
  5. När potatisen nästan är klar så tillsätt zucchini och rödlök och stek i fem minuter till.
  6. Stek äggen i pannan du stekte svampen i. Låt äggulan vara lite lös.
  7. Vänd ned svampen och smaka av pytten med salt och peppar.
  8. servering
    Servera pytten med ägg, gräslök och dijonsenap.