Sirap- och kaneläpplen

7 röster
6
Sirap- och kaneläpplen
Foto: TV4

En äppelurkärnare är ett fiffigt litet verktyg, med vars hjälp man snabbt fixar en god dessert.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 syrliga äpplen
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kanel
  • smör
  • sirap
  • 100 g nötkärnor

Tillbehör:

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Gröp ur kärnhuset men behåll en botten i äpplena. Stick några hål i skalet med tandpetare. Ställ äpplena i en ugnsform.
  2. Fyll hålen med socker och kanel, täck med en smörklick och ringla över sirap. Stek dem mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ös med sockerlagen några gånger.
  3. Hacka nötterna och strö över vid serveringen och bjud vaniljsås till.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept