Simons tryffelburgare

Simons tryffelburgare
Foto: TV4
Simon Sköld SMKVIP
Simon Sköld SMKVIP

Simons tryffelburgare

Av: Simon Sköld

Från: Sveriges mästerkock VIP

14 ingredienser

Maxad burgare på högrevsfärs med tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, bacon och ost serverad med pommes tillagade i airfryer.

Ingredienser

portioner
  • 600 g högrevsfärs
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2-3 gula lökar
  • 3-4 msk strösocker
  • ca 2 dl majonnäs
  • tryffelolja, efter smak
  • 4-8 skivor bacon
  • 4 skivor ost
  • 4 salladsblad
  • 4 hamburgerbröd
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den till pommes, koka den 4-5 minuter för att få bort stärkelse. Under tiden, salta och peppra färsen och gör till hamburgare.
  2. Blanda den kokade pommesen med lite olja, salt och peppar och kör i airfryer, har du ingen går det bra att köra i ugn på 180 grader.
  3. Stek hamburgaren på hög värme så att du får en bra yta, vill du inte ha den helt rosa kör den i ugnen 180 grader till önskad temperatur.
  4. Skala och strimla löken. Stek löken i vatten och socker tills den blir mjuk och söt.
  5. Blanda majonnäs med tryffelolja, börja med några droppar och smaka dig fram. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek baconet så att det blir krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta bröden.
  7. Lägg ihop burgarna i bröden med sallad, bacon, ost, lök och tryffelmajonnäs. Servera med pommes och resterande tryffelmajonnäs vid sidan om.