Simons tryffelburgare
Simons tryffelburgare
14 ingredienser
Maxad burgare på högrevsfärs med tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, bacon och ost serverad med pommes tillagade i airfryer.
Ingredienser
- 600 g högrevsfärs
- 1 kg mjölig potatis
- 2-3 gula lökar
- 3-4 msk strösocker
- ca 2 dl majonnäs
- tryffelolja, efter smak
- 4-8 skivor bacon
- 4 skivor ost
- 4 salladsblad
- 4 hamburgerbröd
- smör
- olja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala potatisen och skär den till pommes, koka den 4-5 minuter för att få bort stärkelse. Under tiden, salta och peppra färsen och gör till hamburgare.
- Blanda den kokade pommesen med lite olja, salt och peppar och kör i airfryer, har du ingen går det bra att köra i ugn på 180 grader.
- Stek hamburgaren på hög värme så att du får en bra yta, vill du inte ha den helt rosa kör den i ugnen 180 grader till önskad temperatur.
- Skala och strimla löken. Stek löken i vatten och socker tills den blir mjuk och söt.
- Blanda majonnäs med tryffelolja, börja med några droppar och smaka dig fram. Smaka av med salt och peppar.
- Stek baconet så att det blir krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta bröden.
- Lägg ihop burgarna i bröden med sallad, bacon, ost, lök och tryffelmajonnäs. Servera med pommes och resterande tryffelmajonnäs vid sidan om.