Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Citronsorbet
10 citroner
3 l vatten
3 dl strösocker
6 dl vatten
2 äggvitor
Hallonhav
400 g frysta hallon
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 citron, pressad
Gör så här
Citronsorbet
Skala citron med potatisskalare väldigt försiktigt så att inget vitt kommer med.
Koka upp 3 liter vatten. Häll över i en bunke.
Tag 1 liter av det kokande vattnet och slå tillbaka i kastrullen.
Lägg i citronskalen. Koka i cirka 30 sekunder. Skölj citronskalen i kallt vatten, upprepa de ovanstående momenten tre gånger. Var noga med att skölja skalen i kallt vatten efter varje gång.
Pressa de skalade citronerna.
Mixa citronsaften med de kokta skalen. Värm socker och vatten tills sockret har lösts upp sig.
Blanda sockerlösningen med citronblandningen.
Sila av. Häll blandningen i en glassmaskin i cirka 30 minuter. Häll över blandningen i en bunke. Ställ in i frysen till servering.
Hallonhav
Blanda alla ingredienser i en gryta. Värm upp och låt koka i tre minuter. Mixa och sila bort alla kärnor till en klar sky.