Ett syrligt hallonbad

Foto: TV4
Ett syrligt hallonbad
9 ingredienser
Citronsorbet på ett hallonhav.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Citronsorbet
- 10 citroner
- 3 l vatten
- 3 dl strösocker
- 6 dl vatten
- 2 äggvitor
Hallonhav
- 400 g frysta hallon
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 citron, pressad
Gör så här
Citronsorbet
- Skala citron med potatisskalare väldigt försiktigt så att inget vitt kommer med.
- Koka upp 3 liter vatten. Häll över i en bunke.
- Tag 1 liter av det kokande vattnet och slå tillbaka i kastrullen.
- Lägg i citronskalen. Koka i cirka 30 sekunder. Skölj citronskalen i kallt vatten, upprepa de ovanstående momenten tre gånger. Var noga med att skölja skalen i kallt vatten efter varje gång.
- Pressa de skalade citronerna.
- Mixa citronsaften med de kokta skalen. Värm socker och vatten tills sockret har lösts upp sig.
- Blanda sockerlösningen med citronblandningen.
- Sila av. Häll blandningen i en glassmaskin i cirka 30 minuter. Häll över blandningen i en bunke. Ställ in i frysen till servering.
Hallonhav
- Blanda alla ingredienser i en gryta. Värm upp och låt koka i tre minuter. Mixa och sila bort alla kärnor till en klar sky.