Sillsallad

24 röster
Sillsallad
Foto: TV4

Klassisk svensk sillsallad med härliga smaker, ett måste på julbordet. Håller fint i kylen en vecka.

Visa mer

Du behöver

  • 4 kokta potatisar
  • 4 ättiksgurkor
  • 0,5 dl rödbetsspad
  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 12 små inlagda rödbetor
  • svartpeppar
  • Garnering:
  • 2-3 hårdkokta ägg
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Skär allt i tärningar. Blanda i en skål, smaka av med svartpeppar och rödbetsspad.
  2. Packa salladen i vattensköljd form, ställ i kylen i några timmar.
  3. Vänd upp på fat, garnera med hackade ägg och vispad grädde.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept