Sikfilé á la munière med kantarellsås

0 röster
4
Sikfilé á la munière med kantarellsås
Foto: TV4

A la meuière betyder enkelpanerad och smörstekt, alltså det allra godaste sättet att tillaga stekt fisk. Sik ska självklart serveras med något tillbehör från skogen, så här kommer ett recept med kantarellsås.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g sikfiléer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 morötter
  • 100 g grön blomkål
  • smör till stekning
  • salt och malen vitpeppar
  • Kantarellsås:
  • 25 g smör
  • 250 g kantareller
  • 25 g vetemjöl
  • 4,5 dl buljong
  • 0,5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • krasse
  • limeklyftor

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Krydda filéerna lätt med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och bryn dem i smöret på varje sida.
  2. Kantarellsås: Hacka kantarellerna. Fräs dem utan att de tar färg. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt buljongen och grädden. Rör ner kantarellerna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem och vänd dem i smält smör. Krydda med salt och peppar. Koka blomkålen i saltat vatten med en liten klick smör. Skölj dem sedan med kallt vatten.
26 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept