Karamelliserad lök

Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Karamelliserad lök

419

5 ingredienser

30 min

Sigrids recept på karamelliserad lök är beräknad till fyra portioner.

läs mer
Sponsrat
Epoq förvaring sockellåda

Smart förvaring i köket

Använd kökets alla ytor! Här är 5 smarta förvaringstips i köket!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 4 gula lökar (eller röda)
  • 2 msk smör
  • salt (efter smak)
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skiva löken. Hetta upp smöret i en panna på hög värme.
  2. Bryn löken så att den tar färg.
  3. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter. Salta och sockra.
  4. Häll på vatten och låt det koka in.
  5. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt.