Att äta mat utomhus är något speciellt! Den här härliga rätten kan du enkelt tillaga över öppen eld och njuta av på utflykten.
Ingredienser
1 dl rödlök, skivad
3 klyftor vitlök, krossade och hackade
1 tsk oregano
1 tsk färsk timjan
1 tsk rosmarin
1 dl persilja, hackad
390 g krossade tomater
4 ägg
4 bröd (frallor)
100 g fetaost
salt
peppar
olja (till stekning)
Gör så här
Värm en stekhäll, eller gjutjärnspanna, och tillsätt olja.
Stek löken i oljan tills den har fått fin färg. Tillsätt vitlök och örter och stek i någon minut innan du häller på de krossade tomaterna. Skölj ut förpackningen med lite vatten och tillsätt i pannan.
Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
Knäck 4 ägg jämt utspridda i pannan direkt ner i tomatsåsen. Låt shakshukan puttra tills äggen är den konsistens som du önskar.
Skär av toppen på frallorna och gröp ut lite bröd i mitten för att skapa plats för shakshukan. Lägg sedan i lite sås och toppa med ett ägg.
Smula fetaosten över shakshukamackorna och strö sist på lite färsk persilja.