Shakshuka över öppen eld

Shakshuka över öppen eld
Foto: Tv4
elles utemat
elles utemat

Shakshuka över öppen eld

0

13 ingredienser

20 m

Att äta mat utomhus är något speciellt! Den här härliga rätten kan du enkelt tillaga över öppen eld och njuta av på utflykten.

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl rödlök, skivad
  • 3 klyftor vitlök, krossade och hackade
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl persilja, hackad
  • 390 g krossade tomater
  • 4 ägg
  • 4 bröd (frallor)
  • 100 g fetaost
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Värm en stekhäll, eller gjutjärnspanna, och tillsätt olja.
  2. Stek löken i oljan tills den har fått fin färg. Tillsätt vitlök och örter och stek i någon minut innan du häller på de krossade tomaterna. Skölj ut förpackningen med lite vatten och tillsätt i pannan.
  3. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
  4. Knäck 4 ägg jämt utspridda i pannan direkt ner i tomatsåsen. Låt shakshukan puttra tills äggen är den konsistens som du önskar.
  5. Skär av toppen på frallorna och gröp ut lite bröd i mitten för att skapa plats för shakshukan. Lägg sedan i lite sås och toppa med ett ägg.
  6. Smula fetaosten över shakshukamackorna och strö sist på lite färsk persilja.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer