Sesammaränger

koket.se
sesammaranger
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Sesammaränger

4 ingredienser

1 h 20 m

Har du testat att göra maränger med sesamfrön? Om inte så är det dags nu, det blir riktigt festligt och gott!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12 %
  • 2 msk svarta sesamfrön, mortlade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Blanda äggvitor, socker och ättika i en rostfri bunke. Sätt bunken över vattenbad och rör tills sockret smält och smeten blivit lite varm.
  3. Ta bort bunken från värmen och vispa upp med elvisp till en fluffig och fast maräng.
  4. Vänd i hälften av sesamfröna.
  5. Spritsa ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Strö över resten av sesamfröna.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.