Sesammaränger
Sesammaränger
4 ingredienser
1 h 20 m
Har du testat att göra maränger med sesamfrön? Om inte så är det dags nu, det blir riktigt festligt och gott!
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 krm ättiksprit 12 %
- 2 msk svarta sesamfrön, mortlade
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Blanda äggvitor, socker och ättika i en rostfri bunke. Sätt bunken över vattenbad och rör tills sockret smält och smeten blivit lite varm.
- Ta bort bunken från värmen och vispa upp med elvisp till en fluffig och fast maräng.
- Vänd i hälften av sesamfröna.
- Spritsa ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över resten av sesamfröna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.