Senapsstuvad lutfisk

Senapsstuvad lutfisk
Foto: TV4

Allt i en form är alltid praktiskt. Se här ett praktiskt sätt att ta till vara rester. Förmodligen behöver du koka ny sås. Det går åt mycket av den varan.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 1 kg kokt lutfisk
  • ca 8 kokta kalla potatisar

Sås:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong från tärning
  • 2-3 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2-3 msk grovkornig julsenap
  • lite gula senapsfrön
  • gröna ärter att servera till

Gör så här

  1. Rensa lutfisken och skala potatisen.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull, späd med buljong och mjölk lite i sänder.
  3. Krydda med salt och peppar och småkoka såsen i 10 minuter. Smaka av såsen med senap.
  4. Vänd försiktigt ned fisk och skalad skivad potatis i såsen, hetta upp och servera med senapsfrön över.
Kommentera receptet

Fler goda recept