Semmelsnittar

POPULÄRT
Semmelsnittar
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Semmelsnittar

21

7 steg att laga

10 ingredienser

40 min

Som en semla men i kakformat. Camilla Hamids absolut oemotståndliga semmelsnittar är ett måste till semmelsäsongen. Magiskt gott och klart på nolltid!

Ingredienser

portioner24 kakor
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mandelmassa
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mandelspån
  • 2 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp. Riv ner mandelmassan fint och vispa lite till.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till två längder och lägg dem på en plåt. Tryck ner mandelflarnen längs med längderna.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 24 bitar.
  7. Medan kakorna svalnar helt kan du vispa upp grädden som serveras till.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer