Semmelsnittar
Semmelsnittar
10 ingredienser
40 min
Som en semla men i kakformat. Camilla Hamids absolut oemotståndliga semmelsnittar är ett måste till semmelsäsongen. Magiskt gott och klart på nolltid!
Ingredienser
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 100 g mandelmassa
- 2,25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 dl mandelspån
- 2 dl vispgrädde, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp. Riv ner mandelmassan fint och vispa lite till.
- Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Rulla degen till två längder och lägg dem på en plåt. Tryck ner mandelflarnen längs med längderna.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
- Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 24 bitar.
- Medan kakorna svalnar helt kan du vispa upp grädden som serveras till.