Semmelkladdkaka
Semmelkladdkaka
8 ingredienser
30 m
Semlor är gott och kladdkaka likaså. Tänk att kombinera dem båda, det kan ju bara bli extra gott!
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 150 g smör
- 100 g mandelmassa
- 2 tsk kardemummakärnor, malda
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl hyvlad mandel
Dekoration
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 22 cm i diameter, och smörj och bröa kanterna.
- Smält smöret i en rymlig kastrull. Dra av från plattan.
- Riv ner mandelmassan i smöret och vispa samman med kardemumma och socker.
- Knäck och vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra i vetemjölet.
- Fyll formen och strö över hyvlad mandel. Baka kakan mitt i ugnen i 20–22 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten.
- Låt kakan svalna helt, gärna kallt.
- Dekorera med vispad grädde.